Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

8 tipp a babaszoba kialakításához

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Ez most főleg azoknak lesz hasznos, akik még előtte állnak a babaszoba kialakításának. De azoknak is adhat néhány használható ötletet, akiknek már van gyerekszobájuk, de szeretnék egy kicsit átalakítani. Csodálatos dolog megálmodni, megtervezni, hogy milyen bútorokat veszünk majd, milyenre festjük a falakat, hogyan rendezzük be a baba szobáját. A babavárás izgalmas időszakának ez az egyik legszebb része. Azonban könnyű elveszni a gyerekszoba bútorok, kiegészítők, dekorációk világában. Akkora a választék már ezen a téren, hogy a szülőknek nincs könnyű dolguk, amikor elkezdik tervezni a gyerekszobát. Összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot, hogy valóban öröm legyen a babaszoba berendezése.

 1. Hagyjunk időt a tervezésre
  Már a terhesség második trimeszterében kezdjük el az ötletelést. Sokan halogatják a terhesség végére, pedig akkor már nem biztos, hogy szívesen foglalkozik ezzel a leendő anyuka. Így nagyon stresszessé válhat ez a feladat. Mint minden feladatnál, itt is az első lépés a tervezés legyen, amire elegendő időt kell szánni. Így biztosan elkészül a babaszoba a kisbaba érkezésére.
 2. Válasszunk egyszerű designt
  A letisztult színek és formák mindig harmóniát sugároznak. Törekedjünk erre, hiszen nagyon fontos, hogy milyen légkört teremtünk a baba szobájába. Nem kell túlbonyolítani a designt, mert így később könnyebben lehet majd a pici személyiségéhez igazítani.
 3. Készítsünk tervet
  Fogjunk tollat, ceruzát és rajzoljuk le a babaszoba alaprajzát. Gondosan jelöljünk be rajta mindent a pontos méretekkel együtt. Jelöljük be, hogy merre nyílnak az ajtók, ablakok; hol vannak konnektorok; hol van a fűtőtest. Így sok időt és bosszúságot takaríthatunk meg, amikor elmegyünk megvenni a gyerekbútorokat.
 4. Kezdjük a falfestéssel
  Bizony ez legyen az első lépés. Egyrészt, mert így lesz elég idő, hogy kiszellőzzenek a falak. Másrészt sokkal könnyebb úgy berendezni a babaszobát, ha már ki van festve. Különben egy plusz kört csinálunk magunknak, ha úgy kell kifesteni, hogy már telezsúfoltuk a szobát.
 5. Jól válasszunk színt
  Ez nagyon fontos, mert a színek befolyásolják a hangulatunkat, közérzetünket. Így ez a babaszobában különösen fontos tényező. A helyes színválasztásnál figyelembe kell vennünk a szoba méreteit és a fekvését. Ha kisebb méretű a leendő gyerekszoba, akkor világos színekből válasszunk. Ez nemcsak a falra, hanem a bútorokra is igaz. Ha nagyobb szobája lesz a babának, akkor már választhatunk sötétebb árnyalatú bútort is, de ne fessük hideg színűre a falat, mert attól hűvösebbnek fog tetszeni a szoba. Egy meleg szín, mint a narancs vagy zöld azonban jó választás.
 6. Hosszú távra tervezzünk
  Próbáljuk meg úgy megtervezni a baba szobáját, hogy ne csak az első 1-2 évre gondoljunk. Ahogy nő a gyerek, úgy egyre több ruhája, játéka, könyve lesz, aminek a tárolása nem egyszerű feladat, ha nem jól választottunk bútort. A praktikum legyen a legfőbb szempontunk. Ágyat is érdemes olyat venni, amit akár 14 éves korig is használhat a gyerek. Ami talán drágább, de hosszú távon jobban megéri.
 7. Gondoljunk a kistestvérre
  Sokan szeretnének testvért a babának, és közös szobát nekik e későbbiekben. Ilyen esetben gondoljunk arra, hogy esetleg az egyik kislány lesz, a másik pedig kisfiú. Így nem érdemes rózsaszín-hercegnősre kialakítani a gyerekszobát. Próbáljunk meg semlegesebb színt választani, és majd a kiegészítőkkel(szőnyeg, ágynemű, függöny) lehet egyedivé tenni mindkét csöppség számára.
 8. Okosan vásároljunk
  Próbáljunk meg a vásárlás előtt körbenézni a kínálatban az interneten. Most már arra is van lehetőség, hogy a vásárlást is elintézzük az interneten keresztül. De amennyire lehet, szerezzünk be mindent egy helyen, amivel rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg. És ne költsünk túl sokat a babaszoba berendezésére. Az ember hajlamos mindent megvenni, amit meglát, de nem biztos, hogy mindenre szükség is van. Gondoljuk át, hogy mi az, ami tényleg nélkülözhetetlen, és csak azokat a dolgokat vegyük meg.

A végére is értünk a 8 hasznos tippnek. Ha van még ötleted, szívesen vesszük a hozzászólások között. Jó tervezést Mindenkinek!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.