Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Faldekoráció házilag gyerekszobába

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Gyerekszoba faldekoráció házilagMit tegyél, ha nem akarsz festeni a gyerekszoba falára, de mégis szeretnél  valamilyen mintát, dekorációt? Nézz szét otthon, hogy milyen maradék anyagot tudnál felhasználni! Íme néhány ötlet!

 

Gyerekszoba dekoráció papírból textilből, tapétából

Véletlenül (majdnem) az összes faldekoráció, amit találtam fa motívumot ábrázol. Ez most nagyon divatos (nekem is nagyon tetszik), és jó fiús szobába is, meg lányszobába is. Ha meg vegyesen vannak a gyerkőcök egy szobában, akkor meg pláne.

Dekoráció kimaradt scrapbook papírból

Egyre jobban elterjed náluk is a scrapbookozás (magyarul albumkészítés többet megtudhatsz róla itt), amihez nagyon szép papírokat lehet kapni. Ha van kimaradt scrapbook papírod, akkor dekupázs technikával készíthetsz valamilyen dekorációt a gyerekszobába, mint amilyen ez itt a Project Nursery oldaláról:

 

 

A leírását itt megtalálod, de aki ért a dekupázshoz, annak azt hiszem, hogy nem lesz rá szüksége.

Minta textilből a falra

Bevallom, nekem ez is nagy kedvencem, már régóta ki szeretném próbálni. 🙂

Ezt lehet úgy is, hogy csak textilt használsz a mintához, de a fa például úgy készült, hogy a törzsét felfestették, és csak a lombjához használtak maradék textilt. Az eredeti cikk itt található.

De bármit kivághatsz, például állatokat, növényeket, járműveket vagy amit csak akarsz. A süni és a gomba innen van.

A “csiríz”, amivel felragaszthatod a falra nagyon egyszerűen elkészíthető házilag. Kukoricaliszt és víz keveréke. Az arányok a következők:

  • 1/8 bögre kukoricaliszt
  • 1/4 bögre hideg víz

Ezeket összekevered, és 2 bögre forrásban lévő vízhez kell keverni. Gyakorlatilag ennyiből áll a ragasztó. Ecsettel felviszed a textil hátuljára a ragacsot, jól odasimítod, hogy ne maradjon levegőbuborék alatta. Kész.

 


 

Nagy előnye, hogy később áthelyezhető vagy eltávolítható a falról, nem marad nyoma a tapasztalatok szerint.

 

 


 
 

Kimaradt tapétából faldekoráció

Ha van neked tetsző mintájú, színű kimaradt tapétád vagy öntapadós tapétád, akkor abból is vághatsz ki mintát, akárcsak textilből. Az öntapadóssal kevesebb a macera csak simán felragasztod.

 

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.