Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Hová nő már ez a gyerek? – Készíts magasságmérőt a gyerekszobába

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Magasságmérő a gyerekszobábaTalán nálatok is be volt jelölve az ajtófélfán gyerekkorodban, hogy menyit nőttél. Ez egy kedves emlék marad, és a gyerekek szeretik méricskélni a magasságukat. Miért ne készíthetnél egy dekoratív darabot a gyerkőc falára?

 

Magasságmérők többféle variációban

Mint szinte mindent, magasságmérőt is tudsz készíteni saját kezűleg. Ráadásul nem kell hozzá feltétlenül nagy ráfordítás sem. Persze lehet kapni nagyon szép falmatricákat is, de azok egy kicsit drágábbak. Viszont ötletadónak nagyon jók, mert szép mintákat lehet ellesni róluk.

Papírból

A legegyszerűbb megoldás, ha papírból, kartonból készíted el egy vagy több darabból. Attól függ, milyen hosszúra szeretnéd. Papírból könnyedén vághatsz ki valamilyen formát is, például zsiráfot, fát, ha nem csak egy csíkot szeretnél.

A díszítéshez használhatsz festéket, matricát, textilt, ez már csak a kreativitásodtól függ. Meg attól, hogy mit találsz otthon. 🙂

 

 

 

Textilből

Ha van otthon maradék anyagod és szeretsz varrni, akkor textilből is készíthetsz gyerekszobai magasságmérőt. Elég akár egy Neked tetsző szélességű csíkot kivágni, és fel lehet lógatni a falra.

Biztosítótűvel odatűzheted a kicsi aktuális magasságához a dátumot és a magasságát egy kis kártyán. Vagy akár fényképet is tűzhetsz fel, hogy akkor éppen, hogy is nézett ki a gyerkőc.

Az is egyszerű megoldás, ha színes gombokkal jelölöd meg a gyerek méreteit. Festékkel és valamilyen nyomdával is be lehet jelölni a “mérföldköveket”. Nyomdát akár almából vagy krumpliból is készíthetsz, nagyon egyszerű és jól mutat.

 

 

 

 

 

 

Fából

Ha van otthon egy barkácsolós apuka, akkor fából is készülhet a magasságmérő. A legegyszerűbb módja, ha csak egy hosszú, egyenes darabból készül. Ki lehet úgy dekorálni, hogy úgy nézzen ki, mint egy óriási vonalzó.

De ha kicsit kreatívabbat szeretnél, akkor lehet belőle kivágni bármit, akár csak a kartonból. Csak egy dekopírfűrész kell hozzá. Utána ugyanúgy csak egy kis festék kell hozzá, és bármi lehet belőle: kastély, fa, zsiráf, tűzoltóautó. Ami a gyerekszobához a legjobban illik.

 

 

 

 

 

 

 

Falmatrica, kreatívabbaknak falfestés

Vehetsz falmatricát, vagy felfestheted Te magad is a gyerekszoba falára. Gondolom nem csodálkozol, hogy nálunk a festés a favorit, ha már ezzel foglalkozunk. )

Nem kell túl bonyolult dolgokra gondolni, az is elég, ha csak sziluetteket festesz fel, amihez kinyomtatod a mintát. Csak a körvonalait kell meghúzni, és egy színnel kifesteni. Ha van sablonod hozzá, akkor még könnyebb. Jó móka, próbáld ki!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.