Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Mesés babaszobák egyedi textilkiegészítőkkel

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Egy babaszobát nagyon jól lehet dekorálni színes, mintás textilek segítségével. Interjút készítettem Pintér Ágnessel, aki vidám, színes, egyedi falvédőket, ágyneműhuzatokat és még sok mást varr a gyerekeknek. Elmesélte, hogyan készülnek a mesés textilkiegészítők, és miért szereti készíteni őket.

Honnan jött a “Mesés babaszobák” ötlete? Hogyan kezdetél el gyerekszobába való textilek varrásával foglalkozni?

Anyukám kislány kora óta szeret varrni, így nekem és húgomnak is sok mindent varrt. Filcből sünis falvédőt, ruhákat, párnákat.  De horgolt, kötött s hímzett is. Minket is mindenre megtanított. Apukánk is szívesen barkácsolt. Emlékszem, egyszer készített fából egy kis parasztházat, s a Piros Arany kiürült tubusából kivágta egyesével a paprika mintákat, hogy a kis házra élethű paprikafűzért készíthessen. 🙂 Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen színes környezetben nőttem fel.

6 éve, mikor babát vártam akkor kezdtem el varrni a mostanihoz hasonló termékeket. 2 éves volt Luca mikor újra elkezdtem varrogatni magunknak s ajándékba barátoknak. Persze az évek folyamán sokat fejlődtem, s az igények is változtak. A kislányom is nőtt,  sokszor ő inspirált. Ő a legnagyobb kritikusom is.


‘Anya ez nagyon szép. Varrsz nekem is?’ – szinte minden termékre ezt mondja. Számtalan falvédője, takarója, párnája van már. De volt olyan is, hogy kivette a kezemből a munkát. Anya ez így nem lesz jó mondta, majd elrendezte a falvédőn a mintákat újra, és valóban úgy sokkal jobb lett. Az ő tervei alapján készült azután a falvédő.

Mi mindent varrsz a babáknak, gyerekeknek?

Eleinte falvédőket, takarókat varrtam, majd ehhez jöttek a névre szóló párnák. Nyáron ovizsákokat készítettem, ezekhez rendeltek sokszor ágyneműt. Ahogy én is, a kínálat is fejlődött. Amit még varrok: babzsákok, szopipárna, dekorfüggöny, baldachin, hidegfogó kígyó.

Mitől egyediek az általad varrt gyerekholmik?

Egyediek, mert ( majdnem ) minden kérést tudok teljesíteni. Nem gyártósoron készülnek egy kaptafára. A vevőim személyes igényei (méret,minta,szín) is benne vannak és az én ötleteim is. És persze a sok-sok szabással, varrással töltött óra. Hadd idézzek az egyik vásárlóm leveléből:

“…mindegyik munkád nagyon ízléses és életszerű, mozgalmas. Vagyis nemcsak felvarrod az anyagra a mesék szereplőit, hanem ha azt akár felnőtt, akár gyerek meglátja, rögtön jönnek az ötletek, melyik figura kivel beszélget, mit csinál…mi történik.”

Nagyon jól estek szavai. Annyira örülök, hogy más is érzi, hogy amit varrok annak lelke van. Benne van minden szeretetem 🙂 Egy visszatérő vevőm kislánya szerint én vagyok az a néni, aki a Jézuskának dolgozik. Ha most lennék 14 éves, arra a kérdésre, hogy mi szeretnék lenni azt válaszolnám, hogy a Mikulás egyik manója, aki egész évben játékokat, falvédőket varr.

Hogyan készül el mondjuk egy falvédő vagy egy ágyneműhuzat? Határozott elképzelésekkel szoktak jönni hozzád vagy van, aki rád bízza, hogy nézzen ki?

Van aki konkrét tervvel érkezik. Volt, aki lerajzolta az elképzeléseit. Van, aki pont olyat szeretne, mint amit már ezelőtt varrtam, amiről látott képet. S van, aki teljesen rám bízza, mert tetszik neki minden munkám. Ez nagyon megtisztelő.

Egy falvédő esetén először is látványterv(ek)et készítek. Így látja a megrendelő, hogy fog kinézni a kész falvédő, és el tudja dönteni, milyen színekkel készüljön. Ilyenkor még van lehetőség a változtatásra,variálásra. Ez is egy nagyon jó szakasza az alkotásnak 🙂

Nagyon fontos a textilek kiválasztása. Számomra első a minőség. 100 % pamutvászonnal dolgozom. Másoknak is a jó minőséget ajánlom, mert kifizetődőbb, még ha először drágábbnak is tűnik. Sokszor kérek fényképet a gyerekszobáról (ha nincs pontos elképzelése a vevőmnek), és az uralkodó színeket (függöny, szőnyeg, a fal színe) vagy egy nagyon hangsúlyos tárgyat (pl. repülő alakú kék-sárga-piros lámpa) veszek alapul. Ezekhez igazítom a textilek mintáját, színvilágát.

Ha valaki szeretne saját kezűleg készíteni valamilyen textil dekorációt a babaszobába, annak mit ajánlanál? Van valami tipped kezdőknek?

Ha már megvan a méret, szín és a minta, akkor érdemes egy látványtervet készíteni. Én ehhez egy fotószerkesztő programot használok, de kézzel rajzolva is tökéletes. A lényeg, hogy lássuk, mi fog készülni, melyik színből hány centi kell. A vásárlás a legbonyolultabb annak, akinek nincsenek otthon maradék anyagai. (Jó ötlet pl. a kinőtt babaruhákból varrni az applikációkat. Így sokkal személyesebb is és költségtakarékos is.) A szabás-varrás az igazi “munka”, én ezt szeretem a legjobban.

Ma már ez nem csak hobbi a számodra, igaz?

Nagyon szerencsének érzem magam, hogy a hobbim lett a munkám. Eleinte nem hittem, hogy ami nekem szórakozás, az pénzt hozhat a házhoz 🙂 Ma már munka, de a szó jó értelmében. Meg sem tudnám számolni, hány terméket varrtam eddig, hány emberrel voltam, s vagyok kapcsolatban. Sok a visszatérő vevőm és olyanok is, akikkel jó barátság alakult ki.Velük ma is tartom a kapcsolatot. Van, akivel személyesen; van, akivel csak a neten. Ők azok, akik a legtöbbet dicsérnek, biztatnak, persze a kislányomon kívül 🙂 Szeretem a gyerekek visszajelzéseit. Sokszor üzennek nekem,vagy a szülő képet készít az örömükről. Ezért érdemes dolgoznom 🙂

Ha szeretnél Micimackós falvédőt nyerni karácsonyra Ágitól, akkor katt ide! Ne maradj le!

Látogasd meg a Mesés Babaszobák Facebook oldalát! Nézd meg Ági többi munkáját is itt!

Mesés babaszobák

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Pintér Ágnes textilből készült falvédői, ágyneműi, párnái babaszobába, gyerekszobába

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.