Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Saját kezűleg készített ágyrácsvédő

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Ma egy újabb olvasó által készített gyerekszoba kiegészítőt mutatunk meg Nektek. Egy szépséges ágyrácsvédőt készített Petra, aki debreceni anyukatársam. 🙂 Mivel ügyesen bánik a varrógéppel, ezért ő maga készítette el kislányának, Zselykének a babaágyba való fejvédőt. Remélem sikerül inspirációt adni azoknak, akik eddig még nem mertek belevágni a varrásba.

Így készült az ágyrácsvédő:

Kismamaként az ember hobbi szinten jár bababoltba, nézegeti a babás webshopokat, így voltam ezzel én is. Az egy kaptafára készült fejvédők látványa felébresztette kreatív hajlamaimat, és úgy döntöttem, majd én megvarrom a Zselykéét.

A fejvédőhöz felhasznált állatfigurás ágyneműhuzatra egy pesti turiban bukkantam rá. Majd vettem másfél cm vastagságú vatelint bélésnek, illetve egy halványzöld anyagot a hátuljához. Nem akartam nagyon lányos színeket, mert a ruhák, játékok, képek, egyéb kiegészítők miatt rövid időn belül úgyis a rózsaszín lesz a domináns a babaszobában.

Néhány óra alatt elkészültem vele. A varrással én úgy vagyok, hogy két dolgot nem szeretek: centiméterre pontos terveket, neadjisten szabásmintát készíteni, illetve bontani. Körülbelül tudom, mit szeretnék megvalósítani, de a részletek csak munka közben alakulnak ki. Ezért bátran mondhatom, ne féljen senki a varrógéptől!

Először kivágtam az ágyneműből a figurákat, összevarrtam őket egy hosszú csíkká, belepróbáltam a kiságyba. Túl rövid lett. Varrtam hozzá még néhány négyzetet. Hozzávarrtam az egyszínű anyagot keretnek, illetve hátsó résznek, belebújtattam a bélést. Szélen, illetve a négyzetek mentén letűztem, hogy mosásnál ne mozduljon el a bélés. Szalagból megkötőket varrtam rá a kiságy rácstávolságaihoz igazítva. Itt az apuka segítségére volt szükségem, mert a pocakom miatt nem értem el az ágy belső oldalát 🙂
A végső méret 240*20 cm lett.

Nagyon szépen köszönöm Petrának a leírást! Gratulálok a szép munkához!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.