Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Feng Shui a gyerekszobában

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Hallottál már a Feng Shuiról? Annak jártam utána, hogy hogyan érdemes alkalmazni ezt az ősi térrendezési tudományt a gyerekszoba kialakításánál. Én kérdeztem, a szakértő válaszolt.

 

 Gyerekszoba, harmónia, Feng Shui

A szakértői válaszokat Skultéty Andrea okleveles Feng Shui szakértő adta. Ha megnézed Andrea honlapját, és elolvasod a bemutatkozását, akkor máris rájössz, hogy a Feng Shui nem egyenlő a kínai bazárárukkal. (Bár sokan ezektől várják a csodát.) Andrea honlapján rengeteg hasznos információt találhatsz a Feng Shuiról, sőt két letölthető e-book is vár azokra, akiket érdekel a téma, és szeretnék a legtöbbet kihozni a lakásukból; harmóniában élni.

A Feng Shui elvei alapján berendezett gyerekszobának milyen pozitív hatásai vannak? Egyáltalán kitér -e valamilyen módon a lakás ezen területére is?

Természetesen kitér, hiszen a gyerekszoba is ahhoz az energetikai egységhez tartozik, amit lakásnak nevezünk. A legszerencsésebb az lenne, ha külön háló, és játszóhelyiség kerülne kialakításra a pici részére. Ha ez nem megoldható, akkor célszerű valamiféle paravánnal, polccal elszeparálni a kétféle funkciójú részét a gyerekszobának, hiszen más az energetikája egy passzív pihenő helyiségnek, és más az energiája az aktív játszórésznek.

Mik azok a tényezők, amiket mindenképpen be kell tartanunk, ha a Feng Shui szabályai szerint akarjuk kialakítani a babaszobát?

A biztonság a legfontosabb, Feng Shui ide vagy oda. Kötelező elem egyáltalán nincs. Van kedvező, és kedvezőtlen kialakítási lehetőség. Mint tudjuk szabad akarattal bíró emberi lények vagyunk, így a Feng Shui szótárából a „kell” hiányzik. Hogy kinek mi a kedvező, az egyéni, elsősorban a születési dátumot vesszük figyelembe a kialakításnál.

Mik azok a dolgok, amiket kerülni kell, és miért? Azt olvastam például, hogy a kiságy fölé ne lógassunk semmit.

Igen, de ennek úgy tudom, hogy elsősorban egészségügyi oka van. Való igaz, hogy nem szerencsés polcot, vagy egyéb dolgot elhelyezni a kiságy fölé, de ez nincs másként a felnőttek hálójánál sem.

Érdemes -e alkalmazni ezt a fajta térrendezést akkor, ha a lakás többi helyisége nem a Feng Shui segítségével van kialakítva?

Fontos tisztázni, hogy minden földi halandó a Feng Shui filozófiája szerint rendezi a környezetét. Természeti törvények, évezredes megfigyelései alapján alakult ki a szabályrendszere. A természet törvényeit senki nem hagyhatja figyelmen kívül, van, aki tudatosan, van, aki ösztönösen használja ezt a rendszert, így van, aki élvezi áldásos hatásait, van, aki elszenvedi ugyanezt. Mindenki maga választ, hogy melyik utat követi.

Abban a formában, ahogy kérdezed, nem javasolt egy helyiségre alkalmazni a Feng Shui szabályrendszerét. Vagy az egész lakásra, vagy sehogy. Elég érdekes helyzetek alakulhatnak ki, ha csak egy-egy szobát energetizálunk e tudomány szerint.

Hol lehet alaposabb tudásra szert tenni annak, akit komolyabban érdekel ez az ősi térrendezési tudomány?

Könyvből alapos tudásra nagyon nehéz szert tenni. Ezt a magam kárán tanultam meg. Érdemes szakértő tanácsát kérni személyes tanácsadás során, tanfolyamra beiratkozni. Jómagam jelenleg több mint 140 főnek tartok online képzést, nagyon élvezem én is, illetve a diákjaim is. Sokat tanulunk egymástól. Az, hogy online, kifejezetten szerencsés szerintem, gondolj bele mennyi pénzt és időt spórolnak a diákok, mert nincs utazás, arról nem beszélve, hogy mindenki a saját időbeosztásában, tempójában haladhat a tananyaggal. Én meg ugye szinte mindig jelen vagyok.

Ha még van kérdésed, tedd fel itt!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.