Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Egyszerű őszi dekoráció saját kezűleg

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Ha valami olyan dekorációt szeretnél, amit akár a gyerekekkel együtt is le lehet készíteni, akkor ez az ötlet neked való. Ezekhez a faliképekhez ráadásul nem kell nagy befektetés sem. Mégis a gyerekszoba dísze lehet.

Csillámpor, gombok, textil, magok

Az eredeti ötletet itt találtam. A cikk szerzője, Tonya Staab egy három gyermekes anyuka. Ezt a műalkotást az ikreivel együtt készítette el. A képek azóta a család étkezőjénenk a falát díszítik.

Amire szükséged lesz:

  • feszített vászon (de szerintem akár egy kartonlap is megfelel alapnak)
  • 4 db faág
  • ragasztó
  • dekupázsragasztó
  • ecset
  • csillámpor
  • különböző színű gombok
  • színes anyagdarabok a faleveleknek
  • tökmag, napraforgómag

Mind a négy képnél az első lépés felragasztani a faágakat a vászonra. Ha ezzel megvagyunk, akkor a csillámporos verziónál ceruzával felrajzoljuk a faleveleket. A falevél mintáját ecset segítségével bekenjük ragasztóval. Ezután rászórjuk a csillámport. Ajánlatos egyesével, szépen egymás után megcsinálni a leveleket.

A második képnél a faleveleket színes gombok helyettesítik. Kérjük meg gyermekünket, ha vele együtt készítjük el a képet, hogy rendezze le a gombokat neki tetsző módon. Ha elkészült a kompozíció, akkor egyenként a gombok hátuljára ragasztót teszünk és visszatesszük őket a helyére.

A harmadik képen színes maradék anyagokból kivágjuk a faleveleket. Bekenjük a fonákját a leveleknek dekupázsragasztóval, és hagyjuk megszáradni őket. Ezután ragasszjuk fel őket a vászonra.

A negyedik képen a levelek ételfestékkel megszínezett napraforgómagból és tökmagból készültek. A magokat tegyük annyi kis tálkába, amennyi színt szeretnénk. Tegyünk annyi vizet a tálkákba, hogy az ellepje a magokat és öntsünk hozzá egy kis ecetet és ételfestéket. Ha sötétebb színt szeretnénk, akkor több festéket tegyünk bele. Hagyjuk állni 30 percig őket a festékes-ecetes vízben.

Majd 150 fokra előmelegített sütőbe tegyük be a lecsepegtetett magokat kb. 20 percre vagy ameddig meg nem száradnak. Száradás után egy nagyobb tálba keverjük össze az egészet. Tegyünk ragasztót a vászonra oda, ahová szeretnénk felragasztani a magokat, majd szórjuk rá őket. A felesleg majd lepotyog, ha megfordítjuk a vásznat.

Ilyen egyszerű elkészíteni egyből négyféleképpen ezt az őszi dekorációt nem csak a gyerekszobába. Próbáld ki Te is, és mutasd meg! 🙂 Jó munkát! Ne felejtsd el megnyomni a Tetszik gombot!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.