Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Színes őszi falevelek DIY

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Újabb egyszerűen kivitelezhető őszi dekorációs ötletet hoztam. Nem mellesleg fillérekből elkészíthető, de nagyon dekoratív. Ha a hétvégére szeretnél egy kis elfoglaltságot, akkor próbáld ki!

 

Zsírkréta újrahasznosítva

Ahol gyerek van, ott biztosan van elfekvőben mindenféle színű és méretű zsírkréta. Ha eddig nem tudtad, mit kezdhetsz vele, akkor ehhez a dekorációhoz felhasználhatod őket. Az eredeti ötletet itt találtam, ha szeretnéd elolvasni. Csapjunk is bele, és nézzük meg, mire lesz szükséged!

Amire szükséged lesz a dekorációhoz

  • zsírpapír
  • színes maradék zsírkréták
  • vasaló
  • olló
  • törölköző
  • papírtörlő
  • falevélsablon (ha nem szabad kézzel rajzolnál egyet, akkor használd ezt)

 
Első lépésként az ollóval kezdj el kis darabokat lefarigcsálni a zsírkrétából egy darab zsírpapírra. Mintha zöldséget pucolnál. Az eredeti leírásban összesen hatféle színű zsírkrétát használtak, amit kettesével párosítottak össze. Nem kell túl sok a zsírkrétából, hogy ne legyen túl vastag a megolvadt réteg.
 
Ha megvagy a farigcsálással, akkor helyezz rá egy másik darab zsírpapírt. Így két réteg papír között vannak a zsírkréta forgácsok. Most jöhet a vasaló. A vasalódeszkára érdemes rárakni egy törölközőt arra az esetre, ha véletlenül kifolyna a megolvadt zsírkréta. A papírtörlőt pedig tegyük a vasaló és a zsírpapír közé, nehogy a vasaló talpára égjen a zsírkréta.

Ahogy a zsírkréta megolvad, próbáljuk eloszlatni a megolvadt anyagot, de vigyázzunk, hogy ne folyjon ki, és meg ne égessük magunkat. Ha megszáradt, akkor a sablont alá kell tenni, és simán átlátszik majd. Körberajzoljuk, és kivágjuk a falevelet.
 


 
 
Annyi levelet gyárthatunk, amennyit csak akarunk.  Felfűzhetjük őket, vagy csak egyszerűen elhelyezhetjük a leveleket a polcon, vagy az ablakra is ragaszthatjuk. Ez a része már a kreativitásunkra van bízva.

 


 


 
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.