Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

A Mikulásban hinni jó!

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Tegnap olvastam egy cikket arról, hogy becsapjuk -e a gyereket, ha elhitetjük vele, hogy a Mikulás és a Jézuska hozza az ajándékot? Nem lesz nagy csalódás neki, ha kiderül, hogy a Mikulás nem létezik?


 

A gyerekeknek szükségük van a mesevilágra

Az eredeti cikket Vida Ágnes oldalán, a Kismamablogon olvashatod el. Mivel a kislányunk másfél éves, számunkra pont aktuális a téma. Néhány napja az egyik nagyi megkérdezte, hogy mi a véleményünk erről. Szeretnénk -e ezt a játékot, amíg a gyerek kicsi? Mert nem akarják erőltetni, ha mi nem akarjuk. Őszintén szólva nálunk nem volt kérdéses, hogy majd a kislányunknak a Mikulás hozza az ajándékot, karácsonykor pedig a Jézuska.

A cikkben felvetődik, hogy sok szülő átverésnek érzi ezt a dolgot, és attól fél, hogy nagyon fog csalódni a gyermek, ha rájön az igazságra. De a babapszichológus szerint ettől nem kell tartani, mert a gyerekeknek ez játék, és szükségük van a mesékre, a fantázia világára. A legjobban az tetszett, amikor azt írta, hogy sok gyerek még akkor is folytatja a játékot, ha már rájött, hogy nem a Mikulás és a Jézuska nem létezik. Mert jó hinni benne, jó hinni a csodát.

És igen, olyan jó érzés megteremteni az ünnepi hangulatot a kicsiknek, még ha egészen aprók is. A várakozás, készülődés öröme a lényeg elsősorban, nem pedig az ajándékok. Persze az is fontos, de nekünk kell megtanítanunk, hogy miről is szól valójában a karácsony.

Megpróbáltam visszaemlékezni, hogy számomra nagy csalódás volt -e, amikor rájöttem, hogy nincs Mikulás. De bevallom őszintén, nem emlékszem, hogy mikor jött el az a pillanat. És amikor már tudtam, hogy anya teszi bele a csizmába az ajándékot, akkor is volt még két kisebb öcsém, akik miatt tovább lehetett játszani ezt a mesét. És olyan jó volt!

Neked milyen emlékeid vannak a Mikulásról vagy a Jézuskáról? Szívesen venném a Te történetedet is! 🙂

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.