Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Ahol a gyerekek alszanak – gyerekszobák a világ minden tájáról

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Gondoltál már arra, hogy vajon egy kínai, nepáli, kenyai vagy japán kisgyereknek milyen gyerekszobája lehet, hol hajtja álomra a fejét esténként? Mi mindent árul el egy gyermekről az, hogy milyen szobája van? James Mollison fényképei megmutatják.

Gyerekek és gyerekszobák

Mióta elkezdtem ezt a blogot azóta motoszkál bennem a kíváncsiság, hogy vajon milyen lehet számunkra kevésbé ismert vagy teljesen ismeretlen kultúrákban egy gyermek szobája.

Amikor láttam a Babák – Az első év című francia dokumentum filmet, ami négy kisbaba első életévét követi nyomon (Japánban, az Egyesült Államokban, Namíbiában és Mongóliában), nagyon érdekesnek találtam, hogy mennyire meghatározza a kultúra azt, ahogyan egy gyermeket nevelünk, gondozunk. Sokszor nagyon vicces volt látni a különbségeket.

James Mollison fotósorozata (Where Children Sleep 2010.) különböző nemzetiségű gyerekeket és a szobájukat örökítette meg. A képek nagyon tanulságosak, sok mindenre lehet belőlük következtetni. Sajnos nem minden gyermeknek van olyan meghitt kuckója, amilyet megérdemelne. De van arra is példa, hogy mennyire túlzásba esnek a szülők a gyerekszoba kialakításakor. Érdemes végignézni a képeket, mert talán el is gondolkodtat egy kicsit.

Neked melyik tetszett a legjobban?

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.