Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Anne Shirley álomháza eladó

| 3 hozzászólás

Császár-Sallai Adrienn
Like!

anneofVan, aki ne ismerné Anne Shirleyt? A kanadai vörös hajú árva lányt, aki hatalmas képzelőerővel van megáldva? Szerintem nagyon sokan ismerik és szeretik Lucy Maud Montgomery róla szóló regényeit. Az írónő egykori otthona, Ingleside most eladó.

 

Érdekességek a házról

Bevallom nekem nagy kedvencem az Anne-sorozat. Anne életútja kislánykorától követhető végig, amíg családja nem lesz, és az ő gyermekei is felnőnek a végén. Mind a nyolc részt már sokszor elolvastam, mert olyan értékeket közvetít, amelyek a mai világban már kiveszőben vannak. Olyan értékek, mint a család, a barátság, a közösség, a kitartó munka vagy az önzetlen segítségnyújtás. Sok humorral, csodás leírásokkal. A kanadai táj szinte megelevenedik Lucy Maud Montgomery sorainak olvasása közben.

A minap láttam, hogy a Lucy Maud Montgomery Múzeum eladó. A mai napig a Montgomery család tulajdonában lévő ház 1993 óta működik múzeumként, hogy bemutassa az írónő és a Montgomery család örökségét. Azonban mostanra a család úgy döntött, hogy eladja a házat. Ennek részben anyagi okai vannak. Viszont remélik, hogy az új tulajdonos tovább működteti majd múzeumként az épületet vagy szálláshelyként üzemeltetik majd tovább.

Ingleside megjelenik az Anne könyvekben Anne és Gilbert álomházaként. Az ifjú pár közös otthonát erről mintázta az írónő. A ház közelében van az a tó, ami a Fénylő Vizek Tavaként jelenik meg Avonlea-ben.

 

De Marilla rózsabimbós porcelán teáskészlete is kiállítási darab, amit Anne annyira szeretett volna használni, amikor meghívta teázni Diana Barry-t. De azt csak fontos vendégeknek vette elő Marilla. Megnézheted a Patty házában őrködő zöld-fehér porcelánkutyákat, Gógot és Magógot, amiket Anne megkapott nászajándékba. A házi istenségek, akik vigyáznak az otthon melegére. Azok a porcelánkutyák, amikről mintázta L.M. Montgomery őket az 1600-as évekből származnak!

 

Az egyik hálószoba az írónőé volt, ahol még az eredeti, általa használt bútorok láthatóak. És természetesen az 1776-ban odakerült könyvszekrényben rengeteg első kiadású L.M. Montgomery regény sorakozik. (Mit nem adnék értük!)

 

 Egyszer szívesen megnézném, mert szerintem gyönyörű a ház!

 
 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

3 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.