Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Babaszoba vagy babasarok?

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Nézzük meg, hogy általában hogyan oldják meg az új családtag “elhelyezését”. Habár mindenki csodálatosan berendezett, feldíszített babaszobát lát maga előtt, mikor a kisbabára gondol, azonban nem feltétlenül kerül külön szobába a baba az első hónapokban, esetleg években.

 

Sokan választják azt a megoldást, hogy egy babasarkot alakítanak ki a szülők hálószobájában. Ide kerül a kiságy, a pelenkázó, a babaruhás szekrény. Ez megnyugtató az anyának, mert így közel tudhatja magához a kisbabát. Kényelmes, mert nem kell egy másik helyiségbe átmenni az etetések, pelenkázás, öltöztetés miatt. Egyre elterjedtebb az együtt alvás a babával, a kötődő nevelés népszerűsége folytán. Kutatások kimutatták, hogy amennyiben a baba közel, karnyújtásnyira van az édesanyjától, az csökkenti a bölcsőhalál kockázatát. Ebben az esetben felmerül a kérdés, hogy mikor jöjjön el az ideje a külön költözésnek. Ez a szülők döntésén múlik. De bizony nagyon nehéz elszakadni a babától. 🙂

Vannak, akik rögtön külön szobát alakítanak ki a kis jövevénynek. Itt felmerül egy “elszakadási pont”. Van, hogy csak a baba költözik be az új szobájába, de van, hogy az édesanya is. Nyilván ez is döntés kérdése, kinek mi a kényelmesebb, mit szeret a baba. Az anyuka átmeneti hiányának az apukák valószínűleg nem örülnek annyira. Viszont előfordulhat, hogy az apuka horkol, így anya egy időre megmenekül az éjjeli koncerttől. 🙂 Amikor anya is a babaszobában alszik, neki is van saját ágya és a babának is. Persze ettől még aludhatnak együtt is.

Ha külön szobát kap a baba, akkor nagyon jól jön egy bébiörző. Így a pici minden kis neszére rögtön tud reagálni a szülő, mintha egy szobában lennének. Persze az is fontos szempont, hogy van -e kistestvére a babának, hiszen az ő kényelmét, nyugalmát is biztosítani kell.  Olyan eset is lehetséges, hogy az apuka költözik külön a közös hálószobából egy időre.

Bármilyen megoldást választunk is, elsősorban a baba érdekeit kell figyelembe vennünk, azonban gondoljunk arra is, hogy épp most lettünk egy család. Az apukának kevesebb módja van igazán közel kerülni a kisbabához, ezért nem szerencsés, ha kirekesztve érzi magát. Úgyhogy, ha azt választja a család, hogy anya és apa külön szobában alszanak, kapjon némi extra figyelmet az apuka, mert neki is szüksége van egy kis odabújásra.:)

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.