Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Csodálatos textildekorációk személyre szabva

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Igényes, gyönyörű, egyedi gyerekszoba dekoráció. Ez jut eszembe Hallgató-Csík Ivett filcbetűiről. Amikor megláttam a munkáit a honlapján, szinte rabul ejtettek, mert annyira sugárzott róluk, hogy nem tömegtermékek, hanem saját kezűleg, szeretettel készített dekorációk. A filcbetűkből készült füzérei tényleg egyediek, mert mindegyikből csak egy van. Beszélgettem Ivettel arról, hogyan kezdte el, hogyan készíti a betűit, és hol tart most.

A honlapodon olvastam, hogy dekoratőr édesanyádtól örökölted a kreativitásodat. De mégis, honnan jött a filcbetűk ötlete?

A Keresztanyám készített, a nővérem kislányának (Alma) születésekor, egy név dekort, melyet különböző színű betűkre, különböző öltésekkel-hímzésekkel díszített, aztán, legnagyobb örömünkre, mi is kaptunk hasonlóakat gyerkőceink születésekor. Innen kezdődött a betűk iránti vonzalmam. És szintén Alma unokahúgom neve volt az, ami továbbgondoltatta velem a betűk dekorálást, vagyis hogy a név jelentésével dekoráljam magát a nevet. Így készült el az első nevem, ami az Alma volt, zöld alapon egy nagy, piros almával dekorálva. Utána jöttek az újabb és újabb ötletek, készítgettem még egyet-kettőt, majd feltöltöttem a Meskára. Onnantól pedig már a megrendelők kéréseit, kívánságait valósítottam meg. Az első neveim már nagyon messze vannak a mostaniaktól, egyre nagyobbakat mertem gondolni és addig, amíg nem láttam viszont, nem nyugodtam. Így sikerült eljutnom idáig: sok-sok próbálkozás, ötletelés, tervezgetés és a legfontosabb, a kitartás!

Ikreid vannak, gondolom nekik készült az első dekoráció. Hogyan terjedt a híred? Mert mostanra sok megrendelésed van, ha jól láttam legutóbb Ausztráliába küldtél betűket.

Az ikreinknek, a Keresztanyám által készített név-dekorációik vannak, nagyon szeretem őket. Terveztem már sokszor, hogy készítek én is nekik, de az idővel állandó harcban állok, így ők még megvalósításra várnak. Sajnos ők részesülnek a legkevesebbet a munkáimból, emiatt gyakran van is lelkiismeret furdalásom .
A hírem a munkáimon keresztül terjed. A Meskán, a Facebookon és most már a saját kis honlapomon keresztül. Rengeteg a visszatérő megrendelő, amit igyekszem nagyon megbecsülni. A külföldi megrendelések egyértelműen a Facebooknak köszönhetőek. Egy-egy Facebook-os játék, 50-100 új követővel bővíti oldalamat és közülük mindig akad is újabb megrendelő. A Facebook statisztikáknak köszönhetően jól nyomon követhető, hogy mely országba jutott már el a dekorABC-m. Készítettem már Amerikába, Ausztráliába, Angliába, Németországba, Spanyolországba, Ausztriába is neveket, persze ez nagy öröm számomra, de nem nagyobb, mint országhatáron belülre készíteni. Minden megrendelő egyaránt fontos nekem.

Ami nagyon megfogott a munkáidban, az az volt, hogy teljesen személyre szabod a betűket. Például egy takaró mintájához vagy a szoba berendezéséhez. Beavatnál egy kicsit a munkamódszeredbe?

Nem igazán tudom megfogalmazni, hogy mi a munkamódszerem. Mindent az édesanyámtól kaptam, a látásmódomat, a kreativitásomat, az alkotás iránti szeretetet, a munka szeretetét és a kitartásomat. Nem tanultam varrni sem, rajzolni sem igazán. Ebben nőttem fel, ezt láttam, ez vett körül. Nagyon szerencsésnek is érzem emiatt magamat, és vigyázok erre a nagy kincsre. A titkom talán a kitartásomban van. Attól népszerűek szerintem alkotásaim, hogy időt szánok rájuk és addig nincs kész, amíg minden gondolatomat és ötletemet viszont nem látom egy-egy munkámon. Ez jó esetben 6 óra, de lehet 16 óra és 26 óra is, mérettől, vágytól függően. Igazából, ahogy kapok egy megrendelést, szinte azonnal látom is magam előtt, hogy mit és hogyan szeretnék megvalósítani rá. Aztán persze levelezgetünk a részletekről és annál jobban körvonalazódik az egész. Majd nekikezdek, kivágom a betűket és akkor indul a mit is, hova is, hogy ráférjen, hogy ne lógjon ki nagyon, hogy olvasható maradjon a név, de aztán szépen összeáll minden. Vázlatot nagyon ritkán készítek. Ha minden apró részlet a helyére került, akkor körbeöltöm a betűket és közben apránként kitömöm, majd felfűzöm a betűket és már kész is.

Milyen anyagokat használsz fel a dekorációhoz?

Csak filccel dolgozom. Filc az alap és minden részlet rajta. Szerencsére hazánkban is igen szép színskála áll rendelkezésre, de alkalmanként rendelek külföldről is. Pici gombokat, hímzőcérnát, vatelint és vattát használok. Ez minden.

Biztosan sok kedves történeted van, hiszen minden kérés különleges. Esetleg van olyan, amit megoszthatsz, ami valamiért nagyon emlékezetes volt a számodra?

Minden nevet, megrendelést, számtalan levelezés, pontosítás, egyeztetés előz meg. Kiemelni nemigazán tudnék egyet sem. Mind-mind nagyon fontos emlék, élmény valaki számára és mind nagyon kedves számomra. Amit mégis kiemelnék, az a rengeteg kedvesség, dicséret, pozitív megerősítés, amit a leveleken keresztül kapok. Ezúton is nagyon köszönöm Mindenkinek!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.