Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Bababarát falfesték

| 2 hozzászólás

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Mitől bababarát egy falfesték? Kell -e egyáltalán, hogy egy festék bababarát legyen? Miért nem jó a hagyományos festék? Manapság már sokan odafigyelnek arra, hogy mindenből környezetbarát terméket válasszanak, így festékből is. A gyerekszoba biztonságát azonban azok is szem előtt tartják, akik nem feltétlenül a környezettudatosság jegyében vásárolnak ilyen terméket. Nézzük meg, hogy miben más is a bababarát festék!

Az egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy nincs festés közben oldószer kipárolgás. Ez nagyon pozitív, mert így nem kerülnek mérgező anyagok a levegőbe. A hagyományos festékekből még száradás után is párologhatnak ki ilyen káros anyagok, tehát nem csak festés közben.

Miért lehet káros a hagyományos festék ránk nézve?

Hallottál már a VOC-ről? Ez egy rövidítés: Volatile Organic Compound magyarul illékony szerves vegyületet jelent. Ez a hagyományos olaj (és némely latex) alapú festékek egyik fő alkotóeleme.  Ez az alkotóelem többféle egészségügyi problémát okozhat. Például asztmás rohamot válthat ki, vagy irritálhatja a szemet.

Ennek a számlájára írják még a megmagyarázhatatlan szédülést és hányingert is. De ettől még komolyabb betegségeket is felsorolnak, amiket állítolag a VOC okoz, de nem akarok senkit megijeszteni. 🙂 Ugyanakkor nem könnyű ezt a jelenséget vizsgálni, mivel hosszú távon fejti ki egészségkárosító hatását. Azonban az bizonyos, hogy ezen vegyületek nincsenek kedvező hatással a szervezetünkre.

Milyen a bababarát változat?

A bababarát festék tehát ezektől a kipárolgó vegyületektől mentes. Vagyis nem káros a gyerek egészségére nézve. És hát ez a legfontosabb szempont egy szülő számára, nem igaz? Ráadásul nem telepednek meg rajta a kórokozók meg a különféle baktériumok, ami szintén nagyon előnyös a baba szempontjából. Mivel lég- és páraáteresztő, a fal lélegzik. Úgyhogy mi is fellélegezhetünk.

Ráadásul mi az, amit még nagyon lehet utálni a falfestésben? A festékszagot! Bár van, aki kifejezetten szereti, de a legtöbben nem szeretjük. 🙂 A bababarát festéknek nincs szaga! És nem kell hozzá oldószer sem, vagyis nem kell hígítani. Egyből mehet fel a falra, ami időt spórol, vagyis hamarabb kész leszünk a festéssel.

De ami a legeslegjobb, legalábbis ami nekem a legjobban tetszik benne, az az, hogy mosás és súrolás álló. Könnyen letisztíthatjuk egy nedves ruhával a falat. Mert a gyerekek szeretik a falakat mindenfélével kidekorálni, de általában mi, szülők nem nagyon örülünk neki. Főleg, ha le se jön. Így ez a probléma megoldódik. 🙂 Bár szerintem akkor az egész lakást érdemes ilyennel kifesteni… 🙂 Falfestésre fel!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

2 Comments

  1. Pingback: Szülőbarát falat a gyerekszobába | Gyerekszoba kreatívan

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.