Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Mi is az a mágnesfal?

| 1 Comment

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Hallottál már a mágnesfalról? Ami a legjobb benne, hogy magyar találmány. De persze rengeteg nagyon előnyös tulajdonsága van még ezen kívül. Amikor először láttam a tévében egy riportot erről, nagyon megtetszett, és most egy kicsit utána jártam, hogy miről is van szó pontosan. Mire használható a mágnesfal? Kinek ajánlják? Hogyan kell használni? Jó -e gyerekszobába? Lássuk!

Ki találta fel a mágnesfalat?

A  feltaláló Barna Tamás, aki szoba- és díszítőfestő. Az egész egy karácsonyi ajándékkal meg egy kicsi konyhával kezdődött. A lényeg, hogy egy acél lapot akart a falra ragasztani, de nem sikerült igazán, így más megoldást kezdett keresni. Addig kísérletezett, amíg rá nem talált a “folyékony vasra”. És elkezdődött a sikersztorija. Kapott a találmányáért egy rakás díjat meg elismerést. Ennyit az előzményekről, lássuk a többit.

Mit jelent az, hogy mágneses?

Valójában maga a glettanyag, amit a falra vagy egyéb felületre (például gipszkartonra)  fel kell vinnünk nem mágneses. A leírásban mint “folyékony vas” szerepel, ami vonzza a mágnest. Ez annak köszönhető, hogy mágnesezhető fémet tartalmaz, amit neodímiumnak hívnak. Ezt egyébként a gyógyászatban is alkalmazzák. Ez a glettanyag nagyon jó élettani hatással bír, mert leárnyékolja a mágneses tereket, és enyhe elektroszmog szűrő hatása van.

Magyarul mágnessel rögzíthetünk a falra képeket, jegyzeteket, dekorációt vagy akár egy vasalót is. 🙂 Miért ne? Végül is az a nagyon hasznos ebben, hogy nem kell fúrni, meg kilyukasztani a falat szögekkel. Mágnes segítségével feltehetünk a falra bármit, és onnan könnyen le is vehetjük, nem marad nyoma.

Hogyan kell használni?

Mivel ez egy glettanyag, glettvassal kell a felületre felvinni. A feltaláló szerint ezt egy gyerek is meg tudja csinálni. Úgyhogy nem lehet túl bonyolult. 🙂 Azt kell előre kitalálni, hogy mire akarja az ember használni a falat, amire felviszik ezt az anyagot, mert attól függ, hogy hány rétegben kell használni. Ha csak jegyzeteket, fényképet meg hasonlókat akarunk rögzíteni, akkor elég egy réteg. De ha nehezebb dolgokat raknánk a falra, akkor két vagy három réteget javasol.

Ha már fent van a falon

Akkor rögzíthetünk a felületen, amit akarunk. Függöny nélküli karnis meg térelválasztó elemek is szóba jöhetnek. Mivel le lehet festeni, így láthatatlanná válik. Hogy jön ez a gyerekszobához? Láttam egy olyan képet, amin malomjátékot erősítettek a falra. Vagy mindenféle posztert ki lehet tenni a gyerekszobába mágnessel, amit egyébként cellux-szal rögzítenénk vagy szeggel. A celluxot kifejezetten utálom, mert általában a festékkel együtt jön le csak. Vagy ami a gyerekeknek abszolút bejönne, az a távirányítós autó a falon. Ha a plafon is le van kezelve ezzel a glettel, akkor akár a feje fölött is elszáguldhat a kisautója. Jó, mi?

Mivel a leárnyékolja az elektromos, mágneses tereket és elektroszmog szűrő , ezért az ágy mögötti falfelületeken használva jobb alvást biztosít. Ez is jó szempont lehet a gyerekszobai használatnál. Szerintem igazán nagyszerű találmány, érdemes kipróbálni. Ha egyszer eljutok oda, hogy próbára tegyem, akkor majd beszámolok róla. Addig is a feltaláló személyesen bemutatja a mágnesfalat ebben a videóban.

Forrás: agbs.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

One Comment

  1. Pingback: Szülőbarát falat a gyerekszobába | Gyerekszoba kreatívan

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.