Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

7 dekorációs ötlet gyerekszobához

| 0 comments

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

Az interneten rengeteg ötletet lehet találni Csináld magad! dekorációhoz. Ha már elég nagy a gyerkőc, akkor a gyerekszoba dekoráció elkészítésébe be lehet vonni őt is. Ez azért is jó, mert minőségi időt tölthetünk el vele, közben jól szórakozunk és a gyerek is sokkal inkább a magáénak érzi majd a gyerekszobát.

 

Pille palack újrahasznosítva

Ez az ötlet több helyen feltűnt a Facebook-on is. Azt hiszem nem igényel túl sok magyarázatot a dolog, a kép magáért beszél. Tempera, rajzlap meg műanyag flakon szinte mindenkinél van. Festővászonra is készíthetjük. A gyerekek szerintem imádnák. Először a fa törzsét fessük fel, majd várjuk meg, amíg megszárad. Ezután jöhet a nyomdázás a flakonnal. Eredeti angol nyelvű leírás itt.

Source: alphamom.com via Adrienn on Pinterest

 

Kisautók betűpályán

Ezt a gyerekszoba kiegészítőt készen lehet kapni az egyik oldalon. Azonban nem nagy kunszt saját kezűleg elkészíteni tetszőleges betűkkel.

Egy darab fehér farostlemezre vagy ráragasztjuk a betűt, amit előzőleg színes papírból kivágtunk, vagy kartonból elkészítjük a betű sablonját és például akrillal felfestjük. Kisautót biztosan találunk otthon vagy valamelyik rokonnál, ismerősnél, amit pillanatragasztóval felragaszthatunk. Ha kész van a kép, akkor a keretre ráerősítjük, és tehetjük a falra.

 

Pillangó láblenyomat

Ehhez a képhez elengedhetetlen a gyerek közreműködése. 🙂 Használhatunk rajzlapot is, vagy festővászonra is felvarázsolhatjuk a képet. Művészellátóban lehet kapni festővásznat, ami keretre van erősítve, így egyből fel is tehetjük a falra a kész művet. Festéknek az ujjfesték tűnik a legjobb választásnak, mert azt könnyen le lehet mosni, és kifejezetten gyerekeknek gyártják.

 

Zsírkréta olvasztás

Nekem ez az egyik kedvencem a saját kezűleg készült faldekorációk közül. Szintén kiváló arra, hogy a gyerekkel együtt készítsük el, bár egy kicsit hosszadalmas.

Ami kell hozzá: festővászon, zsírkréta, újságpapír, ragasztó (ami a hőhatást bírja), ragasztópisztoly, hajszárító. Felragasztjuk egymás mellé a zsírkrétákat, amilyen sorrendben szeretnénk látni, majd a hajszárítóval elkezdjük melegíteni. Az újságpapír azért kell, hogy ne cseppenjen a padlóra az olvadt zsírkréta. A leírásban, amit itt olvashatsz el angolul, felhívják a figyelmet arra, hogy a színek nem egyszerre olvadnak meg. Van, amelyik gyorsabban megolvad.

Source: imgfave.com via Adrienn on Pinterest

 

Gombokból fa

Nagyon hasonló a pille palackos képhez, itt viszont gombokat használtak. Egyszerűen felfestjük a fa törzsét mondjuk akrillal festővászonra, majd felragasztjuk a gombokat, amik a fa lombját adják majd. Bátran játszhatunk a színekkel, így évszakhoz igazítható a dekoráció.

Source: google.com via Adrienn on Pinterest

 

Csipeszek a falon

Fa csipeszeket felhasználhatunk dekoráció rögzítésére. Odaerősítünk a falra lazán madzagot, damilt vagy színes hímzőfonalat, hogy legyen esése, és egyszerűen felcsipeszeljük a képeket, rajzokat.

 

Ceruzakép

Ez is nagyon aranyos ötlet. Általában egy gyerekszoba tele van mindenféle méretű színes ceruzával. Újrahasznosíthatjuk őket, ha egy képet készítünk belőlük.

Festővászon, ragasztó meg egy felvázolt betű kell hozzá. A gyerekszobában és az osztályteremben is jól mutat. Akár az egész ábécét is meg lehet így csinálni.

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.