Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Dekoráció falmatricával

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

A gyerekszoba falát sokféleképpen tehetjük egyedivé. A dekorációs falfestés ennek csak az egyik -de kétségkívül legkreatívabb- módja. Vannak még a dekorgumiból előre gyártott (illetve kreatív szülők által készített) dekorációk, amik szintén nagyon kedvesek (de erről majd később), vagy amiről most lesz szó: a falmatrica. Többféle elnevezése is van, vagy falmatricaként vagy faltetoválásként szoktak hivatkozni erre a jó kis dekor termékre.

Falmatricából kismillió megtalálható a piacon. Az interneten rengeteg helyről lehet rendelni ilyen faldekorációt. Most igazán nagy divatja van a ragasztgatásnak. Erről eszembe jut egyébként a ’80-as években oly divatos tájképes tapéta, ami rengeteg nappali falát díszítette annak idején. A miénket is. Ezek a matricák azért már sokkal dizájnosabbak, mint elődeik voltak. 🙂 Van olyan, amit miután felragasztunk a falra, onnan már nem lehet áthelyezni később. Viszont most már megjelentek olyan változatai a falmatricáknak, amiket tetszés szerint bármikor levehetünk a falról, és áthelyezhetjük valahová máshová.

Milyen előnyei vannak a falmatricának?

Nem szükséges hozzá túl nagy kézügyesség, hogy a helyére kerüljön. Nem mindenki olyan kreatív vagy bátor, hogy bele merjen fogni egy mesefal festésébe. Annak, aki attól tart, hogy nem úgy sikerülne a gyerekszoba falfestés, mint amilyennek megálmodta, annak ez egy nagyon jó megoldás. A képet biztosan nem tudja elrontani, oda kerül és olyan lesz, mint amilyet szeretett volna a kedves szülő. 🙂

Ráadásul a leszedhető majd újra feltehető verzió segítségével a gyerekszoba mindig a gyerek ízléséhez, életkorához igazítható. Ha már megunta, akkor le lehet venni, és másikat felrakni. Vagy lehet mindig bővíteni a dekorációt újabb darabokkal, ahogy kedvünk tartja. A festéket sem szedi le a falról, ami szintén előnyére válik.

És a legeslegjobb benne, hogy gyorsan készen van! Ezt az olyan embereknek találták ki, akik mindent azonnal akarnak, hogy készen legyen, mint például én is. 🙂 Ráadásul olyat is lehet már rendelni, amire a saját magunk által kiválasztott képet nyomtatják. Úgyhogy érdemes keresgélni, mert rengeteg mintából és méretből válogathatunk, nemcsak a gyerekszobába! És még egy: a bútorra is felrakhatjuk. Sőt, a falra ragasztható matricák között már olyanok is vannak, amik az iskolai fekete táblát imitálják, és lehet rájuk rajzolni. Így a gyerek nyugodtan rajzolhat a falra, mert azt könnyedén letörölhetjük. Na, tessék! A gyerek kreatívkodhat, és a fal is megmenekül. 🙂

A falmatricák forrása: wallnutz.com

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.