Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Faldekoráció gyerekeknek hungarocell-ből

| 4 hozzászólás

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Hungarocell dekoráció gyerekszobábaRégóta tervezem bemutatni a hungarocell dekorációkat, mert több olyan tulajdonsága is van, ami miatt gyerekszobába tökéletes megoldás. Ráadásul találtam egy anyukát, aki saját kezűleg készít ilyen dekorációkat. Ő segített a cikk megírásában.

 
 

A tanácsadóm Nagyné Bodnár Rita, akinek az alkotásaira a Facebook oldalán találtam rá. Ráadásul egy újításon dolgozott éppen (a hungarocell helyett új anyaggal próbálkozott), amikor megkértem, hogy adjon egy kis segítséget annak a technikának a megismeréséhez, ahogyan a hungarocell figurák készülnek.

Ami a legjobban érdekelt az az, hogy hogyan vágják ki a dekorációkat a hungarocell-ből. Rita elárulta, hogy ehhez egy speciális vágóeszközt: forrószálas habvágót használnak, így nem morzsálódik, a szélei szép simák lesznek. Ezután már csak a díszítés van hátra. Így leírva nem olyan bonyolult, de persze ez nagy gyakorlatot igényel.

Miért jó választás ez a dekoráció a gyerekszobába?

Többek között azért, mert könnyű, akár kétoldalú ragasztóval is rögzíthető és bármikor le lehet cserélni, át lehet helyezni, és nem mellesleg nem drága. Ha albérletben laktok vagy nem akarsz végleges dekorációt, mondjuk falfestés formájában, akkor ez a Neked való választás.

Hungarocell dekoráció gyerekszobába

Olvasd el, mit mond erről Rita! 🙂

Hogyan kezdtél bele a dekorációk készítésébe?

Két gyermekem van. Ikrek, fiúk, márciusban lesznek 3 évesek. Imádják a meséket, és szinte betéve ismerik a figurákat, így először nekik készítettem a “prototípusokat”. Egy barátnőm segített ennek a technikának a megismerésében, aki nagyon nagy segítség volt.

Milyen előnyei vannak ennek a dekorációnak? Kiknek ajánlod?

Ezt a dekorációt bárkinek nyugodt szívvel tudom ajánlani, aki fel szeretné dobni a környezetét. Könnyen tisztítható, hiszen lakkozott felületű, így akár egy vizes törlőruhával is letörölhető. Teljesen kopásálló.

Hungarocell faldekoráció gyerekszobába

Milyen anyagból készülnek? Milyen figurákat, motívumokat szoktál alkotni?

Amiből készül, az egy 2 cm vastag styrudol lap, festve és a végén lakkozva. A vastagságából kiindulva 3 dimenziós hatása van az egésznek.

 A hátoldalára 2 oldalú ragasztót szoktam tenni, ezzel a legegyszerűbb feltenni a kívánt helyre. De lehet még sziloplaszttal is vagy ragasztópisztollyal. Ennek a későbbi eltávolítása a falról nehézkesebb egy esetleges festés előtt. De lehet úgy is hogy beverünk egy szöget a falba úgy, hogy kb. 1 cm-re kiálljon,  lecsipjük a szög fejét, és erre nyomjuk rá a figurát.

Alkotni ebből az anyagból bármit lehet minden csak a kreativitásod kérdése. 🙂

Gyerekszoba faldekorációs ötlet

Milyen méretekben szoktad kivágni?

A legkisebb méret, amit ajánlok, az körülbelül 10 cm-es a vastagsága miatt.  A legnagyobb méret kb.  1,5 méter magas és 50 cm széles lehet.

Rita bemutatkozása:

Én is bemutatkozom. Nagyné Bodnár Ritának hívnak, 28 éves vagyok. A gyermekeim megszületése előtt is Játékországban dolgoztam, így nem áll távol tőlem a kreativitás sem . 2 gyermekem van, akik 2010 márciusában születtek. Miattuk érdemes ezt az egészet csinálni, és nincs jobb elismerés annál, mint amikor idejönnek hozzám alkotás közben és azt mondják : “Ana, ez nadon szép! Baba örülni fod neki.” 🙂

Rita Facebook oldalán megnézheted, miket alkot még. Katt ide!

Gyerekszoba dekoráció ötlet

Hungarocell betűk gyerekszobába

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

4 Comments

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.