Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Gyönyörű babaház saját kezűleg

| 5 hozzászólás

Like!

Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. 🙂
Császár-Sallai Adrienn
Like!

A mai bejegyzésben egy gyönyörű babaházat mutatok Nektek, amit egy nagyon kreatív anyuka saját maga készített el a kislánya számára. Volt olyan kedves, hogy megosztotta velem a babaház elkészítésének folyamatát, hogy az is megcsinálhassa, aki szeretne hasonlót a gyerekszobába, de még nem mert belevágni.

Néhány szóban szeretném bemutatni ezt a kivételesen kreatív édesanyát. Fejősné Nemes Nóráról van szó, aki nagyon sok mindenhez ért, többek között a dekorgumihoz vagy a faldekorációhoz is. A babaházépítés csak a jéghegy csúcsa. 🙂 Egyszerűen lenyűgözött az az a alaposság, amivel megvalósította a babaházat. Lásd: csempézés, tapétázás, növények a teraszra. 🙂 Az ő gyerekszobájuk tényleg kreatív!

Létrehozott a Facebookon egy szuper csoportot hozzá hasonló kreatív embereknek, ahol bárki megoszthatja saját kezűleg készített alkotásait. De akik jó ötleteket keresnek, azoknak is nagyon hasznos ez a kreatív közösség. Én is itt ismertem meg Nórát. Itt tudsz csatlakozni a csoporthoz: Kreatív csajok és pasik zárt csoport a Facebookon. És most lássuk a riportot:

Honnan jött az ötlet a babaházhoz? Kinek készült?

A kislányom részére készült a babaház. Már régóta szeretett volna egyet, amibe a Barbie babái beleférnek. Nézegettük a neten, hogy milyen babaházakat lehet kapni, de nem találtunk olyat ami megfelelő lett volna. Vagy műanyagból készült, ami nálunk nem nyerő, mert gyorsan tönkre mehet, vagy a Barbie babák nem fértek el benne, vagy pedig a pénztárcánknak nem tetszett.

Mi alapján készült? Saját terv vagy keresgéltél az interneten?

Az interneten nézelődtem, és találtam egy letölthető dokumentumot, ami tervrajzot és képeket is tartalmazott, a leírással sajnos nem jutottam semmire, mivel francia nyelven van . (a tervrajzhoz kattints ide) Ezt a babaházat egyszerűsítettem és alakítottam át.

Honnan szerezted be az alapanyagokat hozzá?

A babaház mdf lapból készült, amit az egyik kedves ismerősöm ajánlott fel és mivel neki is van egy kislánya, így első nekifutásra két babaházat készítettem . Ismerősöktől kaptunk még maradék tapétákat és apró mozaikcsempét.

Egyedül csináltad vagy volt segítséged?

Nagyon türelmetlen lévén egyedül álltam neki. Bejelöltem az ablakok, átjárók helyét, fúrógép és dekopír fűrész segítségével kivágtam. Az összeállítással már megvártam a férjem, mert az nem egyemberes munka.

Hogyan készült? Mennyi időt vett igénybe?

Először bejelöltem és kivágtam az ablakok helyét. Összeillesztettük a szinteket (ragasztottuk, csavaroztuk) és a legvégén ráragasztottuk a hátulját. Ez kb. egy napot vett igénybe. A festés, tapétázás, csempézés már kicsit időigényesebb volt. Ezekre a munkákra már ráment egy pár napom, mivel a gyerekeket és a háztartást sem lehet elhanyagolni. 🙂 Lényegében kb. 1 hét alatt végeztem vele.

Milyen lett a fogadtatása?

Nagy izgalommal várta a lányocskám mikorra készülök el vele, mivel előtte készült az egész (nehéz lett volna eldugni). Sőt be kell valljam, a legfelső szintet az ő terve alapján módosítottuk. Ahogy teljesen kész lett rögtön birtokba vette , kb. ötször ki-be és átrendezte. Megvolt a házavató buli is.

Köszönöm szépen Nórának a leírást!

Várok még ilyen kreatív dolgokat, amik gyerekszobába készültek, szigorúan saját kezűleg! info@kreativ-faldekoracio.hu

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

5 Comments

 1. Pingback: DIY babaházak polcból | Baniko Műhelye - ahol a babaruhák életre kelnek.

 2. Hello.
  Nagyon tetszik a babaház,és a kislányomnak szeretnénk mi is csinálni egy ilyet.El kérhetném a pontos méreteket?

 3. Sziasztok!

  Nekem is nagyon tetszik ez a babaház a két kislányom biztos örülne neki . Szeretném én is elkérni a méreteket hogy gyereknapra el tudjuk készíteni nekik mi is.
  Válaszodat előre is köszönöm!

  Üdvözlettel: szatmáriné Nagy Edit Püspökladányból

 4. Szép napot!

  Mi belevágunk…. Apa bevállalta…. most lementettem a képeket, az infót amit Császár-Salla Adrienn adott…. kérünk azért majd 1 nagy drukkot 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.