Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Kalózhajó a gyerekszoba falán

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Új rovatot indítok itt a blogon, melyben szeretnék bemutatni szülői “kreatívkodásokat”. 🙂 Milyen dolgokról van szó? Saját kezűleg készített falfestés, babaház, falvédő, gyerekbútor és még ezerféle dolog a gyerekszobába. Ezáltal szeretném inspirálni a többieket, hogy legyenek ők is kreatívak mikor kialakítják vagy átalakítják a babaszobát.

 

Kalózhajós falfestés

Elsőként Rajkainé Pál Anita csodaszép falfestését osztanám meg Veletek. Anita Budapesten él és a gyerekszoba falára egy kalózhajót festett fel, ami nagyon jól sikerült! Összefoglalta a faldekoráció történetét, olvassátok szeretettel!

Adrienn volt olyan kedves, és megkért, írjam le, hogyan készült a gyerekszobánk dekorációja.

Volt egy felelőtlen kijelentésem a fiaim előtt tavaly tavasszal, hogy amíg ők néptánc táborban vannak, festek nekik kalózhajót a falra.

Alapjáraton is kreatív anyuka vagyok, nagyjából minden kézműves dolgot kipróbáltam már (mondjuk a kersztszemes hímzés és a quilling kivételével, ami nem igazán vonz), így csak a nagy felületre festés dolgoztatta meg az agytekervényeimet. Mert azért annyira nem vagyok ügyes, hogy minta nélkül nekiessek egy A4-esnél nagyobb felületen egy hajó rajzolásának 😀 Ráadásul akkoriban egy bizonyos rajzfilm hajóját kellett a falra varázsolnom.

Nagy nehezen levadásztam a netről a „puskát”, szereztem kölcsönbe egy projektort és beszereztem a festékeket. Ez utóbbi egyszerű, barkácsáruházakban kapható diszperziós festékekhez való színező paszta: vettem 1-1 feketét, nagyon sötét kéket és zöldet, sárgát, pirosat és sötétbarnát és az összes többi színt ezekből, ill. kb 1 liter maradék fehér diszperziós festék segítségével kevertem ki.

A hajó körvonalait projektorral a falra vetítettem. Grafitceruzával felrajzoltam a körvonalakat, majd a fekete színezőpasztával, vékony ecsettel meghúztam a kontúrokat (ha jól emlékszem, kicsit higítanom kellett).

Végül – nagyjából a minta alapján – kifestettem a hajót a megfelelő színekkel. A felhők, a sziget és a tenger saját rajz, nem sablon után készült.

Volt néhány nehézség a projektben:

  • a gyerekszobánk kb. 2,5 méter széles, így kénytelen voltam 3 részletben kivetíteni a hajót
  • a fal fűrészporos tapétával borított, ezért az egyenetlen felület miatt nehezebb volt festeni, mint sima festett falon.

Mindezzel együtt az egész munka 2 nap alatt, egész pontosan 2x 5 óra alatt készült el. Nagyszerű móka volt és nem csak én élveztem a festést, hanem a gyerekek is nagyon boldogok a mai napig is a csuda szobájuktól.

Gratulálunk Anita! 🙂

Ha Te is kedvet kaptál ahhoz, hogy megmutasd a többieknek, hogy mit készítettél a gyerekszobába, vagy ismersz olyan kreatív szülőt, aki szívesen megmutatná a “kreatívkodását”, akkor szólj, és szívesen közkinccsé teszem!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.