Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Kattuska, az egyedi tervezésű gyerekjátékok tárháza

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Tóth Katával készítettem interjút, aki a férjével közösen álmodta meg a Kattuska gyerekmárkát. Amikor megláttam az általuk tervezett hajót és kastélyt, rögtön beleszerettem. És úgy tűnik, hogy a gyerekek is.

 

Mitől különleges a Kattuska? 

A KATTUSKA egy új, hazai gyerekmárka, amely egyedi tervezésű gyerekjátékok, gyerekszoba-bútorok és az ezekhez tartozó kiegészítők tárháza.

Folyamatosan bővülő termékpalettával izgalmas és hasznos megoldásokkal szolgálunk a gyerekszobák berendezésére.

Tervező házaspárként, két kisgyermekünk nevelésében is nagy hangsúlyt helyezünk a kreativitásra, a design iránti érdeklődés felkeltésére. A fantáziának semmi sem szabhat határt, a mi feladatunk ennek a szabad áramlásnak utat adni. Hagyni, hogy a gyermek minél jobban kibontakozhasson a játék közben.

A márka mögött ketten állunk, a férjem és én. Jómagam, mint a márka megálmodója felelek az új játékötletekért, építem a stratégiát és figyelek a marketingre, a férjem pedig sok éves tervezői tapasztalattal a háta mögött segíti tökéletessé alakítani a terveket és a saját üzemben történő gyártást.

Hadd kérdezzem meg, honnan a név?

Amikor még csak papíron voltak meg a Kastély tervei, már elkezdtem gondolkozni márkaneveken. Közgazdász végzettséggel éveken át dolgoztam egy nagyvállalatnál marketingmenedzserként, szóval nem újdonság egy új termék piaci bevezetése és az ezzel kapcsolatos összes feladat.

A sok ötlet közül aztán a legelső, a Kattuska maradt meg, mert jól hangzik, játékos, és egy gyerekmárkának tökéletes névválasztás.

Két sztorink is van a név eredetére: az egyik, hogy a férjem és az én nevem is szerepel benne (Kata&Attila) a másik az sokkal érzelmesebb magyarázat: amíg egy ötletünk eljut addig a szakaszig, hogy először rajz, aztán számítógépes terv születik belőle, akkor az olyan érzés mintha egy új, gyermeki lét nyiladozna. Ez igazán csodálatos része a munkánknak és nagyon élvezzük mind a ketten. Tulajdonképpen a Kattuska olyan, mint a harmadik gyerekünk.

Miért és kinek készült az első játék?

Gyermekeink születése után, a férjem bútortervező és kivitelező cégénél a marketinges feladatokkal foglalkoztam. Itt szerettem bele igazán ebbe a világba, a fa illatába, az egyedi tervezés által alkotott remekművekbe. Elkezdtem játékötleteket gyűjteni, rajzolgatni, leírásokat készíteni, elsősorban a saját gyerekeink számára. Amikor elkészült a Kastély prototípusa, betettük azt a gyerekszobába és nagyon tetszett a gyerekeinknek. Nem sokra rá kész lett a Hajó is, innentől már tudtam, hogy ez lesz a jövőm és csak ezzel szeretnék foglalkozni. A két játékkal egyből pályáztam is a Lakástrend2012 rendezvény keretében megrendezésre kerülő Made in Hungary design szekcióba. Nagyon örültem, hogy engem is beválogattak a magyar tervezők közé. A Kastélyt és a Hajót mind a szakma mind a látogatók nagyon pozitívan fogadták.

Mitől igazán különleges egy általatok gyártott Kastély vagy Hajó?

A játékok kiváló minőségű, környezet- és gyerekbarát anyagok felhasználásával készülnek. A tervezés során nagy figyelmet szentelünk az ergonomikus kialakításnak.

Ha Kattuska terméket vásárolsz, akkor egy hazai vállalkozást segítesz. Vagyis mellénk állsz, azok mellé, akik hisznek abban, hogy a magyar, minőségi, dizájn játékok alternatívát állíthatnak a nemzetközi termékek választéka mellé. Talán ettől különleges minden egyes Kattuska játék és ezáltal lesz minden új tulajdonosa is az.

Láttam, hogy tesztelték a gyerekek óvodában a játékokat. Mik a tapasztalataitok? Tetszett a lurkóknak?

A KASTÉLY és a HAJÓ a nyáron egy magánóvodában volt tesztelve, egy egész hónapon át. A szülők és az óvó nénik által kitöltött kérdőívek alapján, na meg persze a gyerekek megkérdezése eredményeként, mindkét játék kiváló osztályzatot kapott. A strapabírásukat tekintve törhetetlennek nyilvánították azokat.

Most már bátran ajánlom őket óvodáknak, játszóházaknak vagy éppen éttermek és kávézók játszó sarkába.

Úgy tudom, hogy új termékekkel bővítitek a Kattuska kínálatát. Mik lesznek ezek?

Elkészült az első Kattuska gyerekbútor, egy íróasztal, ami most van tesztelés alatt.

Több kisebb termék van most születőben. A sok színes markolatkosarú Kattuska Kardok mellé végre a lányoknak is elkészült egy csodaszép játékbölcső, belevaló kis párnával és paplannal. Legújabb termékünk egy falra szerelhető babaház, amely könyvespolcként is funkcionál. Decemberben két karácsonyi, designjáték vásáron is ott leszünk, ahol kaphatóak lesznek az eddigi és az új Kattuska játékok is. 

 • Hetedhét Piknik / Designjáték vásár 2012. december 9. – vasárnap 10:00 – 14:00 Akvárium, Erzsébet tér

 • Ajándék Terminál 2012. december 7 – 23.  Design Terminál – Deák Tér
 • WAMP Pop Up Store a MOM Parkban
  2012. november 28. – december 23.
  H-SZ: 10.00 – 20.00
  V: 10.00 – 18.00
  Helyszín: MOM PARK Bevásárlóközpont
  1123 Bp. Alkotás u. 53.
 • VAM Design Center / Angyalváró hétvégék
  2012. december 15-16, 22-23, és 24-én délelőtt
  Gyerekprogramok reggeltől estig
  Helyszín: VAM Design
  1061 Bp. Király u. 26.
  info: https://www.facebook.com/AngyalvaroHetvegek/events


Kattuska a Facebookon, a Pinteresten és a Vimeo-n is megtalálható!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.