Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Szülőbarát fal a gyerekszobába

| 1 Comment

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Először is mitől szülőbarát a gyerekszobafal? Nos, gondoljunk csak bele, hogy mi mindent tehet csemeténk a fallal, kiváltképpen akkor, ha buzog benne az alkotás iránti vágy? Akár a saját gyerekkorunkból is előidézhetünk összefirkált falakat vagy öntapadós matricával kidekorált gyerekszobát. És akkor még a poszterek cellux-szal történő rögzítését nem is említettük, aminek eltávolítása általában csak a festékkel együtt sikerült. 🙂 Hogyan előzhetjük meg ezeket? Lássunk néhány ötletet!

Gyerekszoba falfesték, lemosható tapéta

A legegyszerűbb módja a falfirkák elleni harcnak az, ha olyan festéket használunk, amit kifejezetten gyerekszobába fejlesztettek ki. Ennek nagy előnye, hogy lemosható. A gyerek művészi alkotását egyszerűen le tudjuk súrolni a falról. Persze azt nem tudom, hogy mennyi súrolást bír ki ez a falfestés, de elég strapabíró, az biztos. (Bár van, aki egyszerűen csak annyit javasol a festékkel kapcsolatban, hogy diszperziós legyen, ne mész alapú.) A másik lehetőség az, ha lemosható tapétát teszünk a gyerekszobába. Ez is ugyanúgy súrolható, mint a lemosható festék, úgyhogy ez is az egyszerű megoldások közé tartozik. A bababarát falfestékekről bővebben itt olvashatsz.

Kifesthető tapéta

Az interneten lehet már olyan tapétákat találni, főleg külföldi oldalakon, amiket úgy terveztek, hogy a gyerekek kreatívan használhassák őket. Mintha egy jó nagy kifestője lenne a gyerkőcnek. Ez a tipikus példája annak, amikor összekötik a kellemest a hasznossal. Az irkafirkák helyett egyedi faldekoráció jön létre, amit akár a gyerekkel együtt is csinálhatunk. Ezáltal fejlődik a kreativitás és a szülő kap egy újabb lehetőséget arra, hogy minőségi időt töltsön el a gyermekével. Egy ilyen tapétának én is örültem volna annak idején, azt hiszem. 🙂 Hoztam néhány példát.

 

Betűrejtvényt is játszhatunk.

 

Gyerekmagasságú kifesthető felület

 

Nem csak gyerekszobába!

 

Üres képkeretek, kitöltésre várnak

 

Csináld magad változat

Persze van egy költséghatékonyabb és kevésbé macerás módja is annak, hogy a falra rajzolhasson a gyerek. Egyszerűen erősítsünk a falra papírt, amit összefirkálhat a gyerkőc, és ha betelt, leszedhetjük, és kicserélhetjük egy üresre. Persze legyen minél nagyobb ez a felület! Az előző példáknál látott képkeretes kifesthető tapétát egy kedves anyuka saját kezűleg elkészítette, amit mi is megtehetünk.

 

Ne lyukasszuk ki a falat!

A bejegyzés elején említettem, hogy idővel bizony felkerülnek poszterek a szoba falára. 🙂 Ezeket általában vagy cellux-szal, vagy szöggel erősítjük a falra. Ahhoz, hogy ezt megelőzzük, használhatunk ‘mágnesfalat’. Ez egy olyan glettanyag, amit a falra kell felvinni,  le is festhetjük utána, és ettől a fal mágnesezhetővé válik. Így mágnes sgítségével rögzíthetünk a falra képeket, posztereket, de akár az órát is. Ezáltal megóvjuk a falat és a festéket is. Erről már korábban írtam itt.

Táblafesték falra, szekrényre

Egyre népszerűbb a táblafesték használata dekorációs célra. A gyerekszobába egyszerűen tökéletes. Lehet rá firkálni, és könnyű azt eltüntetni. Nem csak a falon alkalmazhatjuk, hanem például szekrényajtót is lefesthetünk vele. Amit tudni kell róla, hogy ez egy vizesbázisú festék. Kültérre és beltérre is használható, egy-két rétegben kell felvinni a felületre, amit előtte ajánlatos portalanítani, esetleg alapozni. Ecsetet vagy hengert használhatunk hozzá. Nem ördöngösség. Ha falmatricában gondolkodunk, akkor abból is tudunk olyat venni, amin ilyen felület van. Így a faldekorációra is lehet krétával alkotni. Persze, ha nem akarjuk a falat lefesteni ezzel a festékkel, akkor egy táblát is befesthetünk vele, amit felrakunk a falra. Lássuk a képeket!

 

Source: hg.hu via Adrienn on Pinterest

 

Source: bhg.com via Adrienn on Pinterest

 

Source: bhg.com via Adrienn on Pinterest

 

Source: wallies.com via Adrienn on Pinterest

 

 

További ötleteket a hozzászólásokban várom!

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

One Comment

  1. Pingback: Kézilabdás falfestés a gyerekszobába | Gyerekszoba kreatívan

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.