Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Káosz a gyerekszobában

| 0 comments

Császár-Sallai Adrienn
Like!

Ki ne lenne tisztában a gyerekszobában uralkodó káosz fogalmával? Ahogy nő a gyerek, egyenes arányban nő a rendetlenség is. Egyre több ruhája, játéka, könyve, mütyűrje lesz. Pláne, hogy a gyerekekben benne van a gyüjtőszenvedély. Mi erre a megoldás? Nos, ezt a problémát többféleképpen orvosolhatjuk a különböző tárolódobozok beszerzésén át a beépített szekrényig. Széles a skála csak szét kell nézni.

Szekrény és komód, a praktikus megoldás

Az első dolog mindenképpen az okos bútorválasztáson múlik. Szépek-szépek a bébiknek készített dizájnos bútorok, csak a gyerek hamar kinövi őket. És a rendetlenség csak fokozódik majd. Érdemes már az elején praktikus szekrényeket, fiókos komódot beszerezni. A komód tetején akár a pelenkázást is meg lehet oldani. Később ide kerülhetnek plüssállatok, akcióhősök, könyvek. Az akasztós szekrény nem túl praktikus választás, mivel a kicsik ruháit általában összehajtogatjuk, és viszonylag kevés van közöttük, amit vállfára akasztanánk.

Bár külföldi lakberendezési fotókon nagyon sok ilyen akasztós megoldást láttam, de nálunk nem igazán divat szerintem a bodykat vállfán tárolni.. A fiókos komód viszont nagyon praktikus, és bármilyen életkorban hasznos bútordarab a gyerekszobában. Az a jó, ha vannak nagyobb fiókok is és kisebbek is egy komódban.

Annak, akinél van elég hely nagyon praktikus egy beépített szekrény. Így viszonylag kevés bútort kell beszerezni a babaszobába, hiszen a ruhákat, törölközőket, kiscipőket mind ide pakolhatjuk. A könyvek és a játékok azok, amik jobban szem előtt maradnak. Ráadásul a beépített szekrény ajtaját fel lehet dobni egy jó kis dekorációval, amit mi magunk is felfesthetünk vagy öntapadós dekorációt is kipróbálhatunk, ami egyszerűbb megoldás. Így a dekoráció is meg van oldva.

Polcokat a falra!

A polcok is nagy hasznunkra válhatnak. Ide tehetjük a könyveket, babákat, kisautókat, mindenféle kincseket. Ha minden polc más színű, akkor nagyon vidám szobát varázsolhatunk a gyereknek. Jó megoldás a polcos szekrény is, ami igazodhat a gyerek magasságához, így ő is képes lesz elpakolni a dolgait, csak meg kell rá tanítanunk. 🙂

Tárolódobozokat minden mennyiségben!

A legokosabb dolog tárolódobozokat beszerezni. Ezeknek rengeteg különféle fajtája van: karton tároló, műanyag tároló, fa tárolódoboz, egyszínű tároló, mintás tároló, gurulós tároló. Dekoratív módon fel lehet őket címkézni, hogy mindennek meglegyen a külön helye. A gyerekek egyébként is szeretik az ilyen vidám, színes dobozokat. Így könnyebb őket rávenni, hogy használják is a dobozaikat. Főleg, ha együtt választjuk ki velük.

A tárolódobozokat lehet társítani a szekrényekkel is. Be lehet őket tenni az ágy alá, így könnyen elrejthetők. Plusz kihasználhatjuk velük az ágy alatti holtteret. Pakolhatjuk őket egymásra, egymásba. Olcsó megoldás lehet, ha cipős dobozt használunk erre a célra. Bevonhatjuk valami jó kis színes csomagolópapírral vagy öntapadós tapétával.

Textil tárolók

Vannak textilből készült tárolók is. Ezeknek is sokféle fajtája van. Lehet olyan, amit le tudunk lógatni mondjuk a plafonról. Az ilyenek például a plüssállatkák tárolására nagyon jók. Vannak falra akasztható zsebes tárolók. Az első időkben a babaágyra is rakhatunk ilyet a különböző babaápolási kellékeknek (mint popsitörlő, popsikrém, fürdető, pelenka, kisolló stb.), hogy mindig kéznél legyenek. Később a falra kerülhetnek.

A textil szennyestartók is jól beválnak a gyerekszobában. Ráadásul nagyon szép színes darabokat lehet kapni, ami dekorációnak sem utolsó. De kifejezetten gyerekszobai tárolók is vannak textilből, amiket könnyen össze is lehet hajtogatni, ha már nem használjuk őket. Ezek általában valamilyen mesefigurás díszítéssel vannak feldobva.

Egyéb ötletes megoldások

Az ágy feletti részt is ki lehet használni polcokkal, kis szekrényekkel. Gyerekszobai tárolóvá léphet elő a konyhai üvegtároló. De ez csak nagyobb gyerekeknek jó! A horganyozott vödrök, konzervdobozok is felhasználhatók, lefesthetők színesre. Gyakorlatilag bármiből készíthetünk tárolót, csak használnunk kell a kreativitásunkat. A szülőknek nagy szükségük van eme képességükre!

A végső megoldás:)

Na, igen. Van amikor már semmi nem segít. Ilyenkor jól jön egy dekoratív textil, ami mindent eltakar a kíváncsi szemek elől. Íme a példa:

A képek forrása: bhg, pbk, hgtv, clutterfreekids

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.