Falfestés, faldekoráció Debrecen

Gyerekszoba és babaszoba falfestés, dekoráció

Tavaszi nagytakarítás a gyerekszobában

| 1 Comment

Császár-Sallai Adrienn
Like!

rendrakas gyerekszobaItt a tavasz, ami a rendrakás időszaka is. De hogyan tegyünk rendet a gyerekek szobájában? És hogyan tartsuk azt meg? Olvasd el a 7 tippet, és megtudod!

 

Nézz szét a kisgyerek szemével

Próbálj meg a gyermeked szemmagasságában körülnézni. Vajon milyennek látja a gyerkőc a szobáját? Mennyire tudja használni a bútorokat? Eléri a polcokat, ki tudja nyitni a szekrényt? Talán az ő magasságához túl nagyok a bútorok, polcok.

Használj nyitott kosarakat, tárolódobozokat, amibe csak bele kell dobnia a játékokat a gyereknek. Legyenek alacsony polcok is, hogy a kicsi is tudjon rá pakolni. Ha ő is könnyen tudja használni, szívesebben meg is teszi.

 

Source: Uploaded by user via Jol on Pinterest

 

Tanítsd meg a kicsit a rendrakásra

A rendrakásnak is megvan a maga logikája, rendszere, amit a kicsinek is meg lehet tanítani. Persze nem kell erőltetni semmit, de figyeljük meg, hogy mit csinál szívesen, neki melyik része a fontos illetve mi okoz nehézséget, és irányítgassuk. Idővel megtanulja, hogyan tartson önállóan rendet a gyerekszobában. (Bár a kamaszok szobája úgy általában nem éppen erről tanúskodik. 🙂 )

 

 

Válogasd át a gyerekholmit

A gyerekszoba általában telis-tele van kinőtt ruhákkal és már nem használt játékokkal meg mindenféle kacattal. Ezeket időről-időre szortírozd át, és ami nem kell már, attól szabadulj meg!

Játékokból általában rengeteg összegyűlik, de a gyerek nem játszik mindegyikkel és hamar megunhatja őket. Viszont ha egy részüket elteszed valahová, és egy idő után újra előveszitek, akkor újra érdekes lesz. Így lehet cserélgetni a játékokat, és nincs akkora mennyiségű gyerekjáték egyszerre a szobában.

 

Source: bhg.com via Monique on Pinterest

 

Építőkocka ide, kisautók oda

Mindennek legyen külön tárolója. Miért jó ez? Mert így játék közben, ha a kicsi megunta az egyik játékot, és mást szeretne, akkor nyugodtan mondhatod neki, hogy ha visszapakolta az építőkockát a dobozba, akkor veheti elő a másikat, amiben a kisautók vannak. Könnyebb tárolókba pakolni, mint egyesével a polcra rakosgatni a dolgokat.

 

 

Alulról felfelé rendszerezz

Mit jelent ez? Azt, hogy alul legyenek a leggyakrabban használt játékok, és felül a legkevésbé használtak vagy az olyanok, amiket nem akarod, hogy egyedül levegyen, mondjuk a festőkészlet.

 

Source: organize.com via Tina on Pinterest

 

Használj címkéket

Ez nagyon hasznos a rendrakásnál és akkor is, ha éppen keresel valamit. Ha még kicsi a gyerek, akkor betűk helyett rajzokkal jelöld meg a tárolókat, hogy ő is tudja, mit hová kell tennie. Akár a komód fiókjait is felcímkézheted a gyereknek, hogy ő is el tudja tenni vagy ki tudja venni a ruháit. Ezzel játékká teheted a pakolást. Jó ötlet, ha átlátszó műanyagdobozokat használsz, mert így egyből tudod, mi van benne.

 

Source: blogs.babble.com via Amy on Pinterest

 

Legyen a pakolás a napi rutin része

Nagyobb gyerekeknél már a napi rutinba is be lehet építeni a rendrakást. Például, hogy fürdés előtt pakoljuk el a játékokat vagy tegyük a szennyest a ruháskosárba. Így ezek a dolgok megszokottá válnak számukra is.

Neked van egy bevált tipped, amivel rendet tartasz a gyerekszobában? Oszd meg velünk a hozzászólások között!

 

Tetszett? Oszd meg másokkal is! 🙂
Facebook Plusone Twitter Pinterest Linkedin Email

Author: Császár-Sallai Adrienn

2012 óta gyüjtöm a szülőknek a hasznos tippeket, tanácsokat, csináld magad ötleteket, amitől igazi kuckó lesz a gyerekszoba. Emellett családi vállalkozásban gyerekszoba falfestéssel támogatjuk az egyedi gyerekszobákat. :)

One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.